SEO

Google SEO – Spam Algoritması Güncellemesi 2021-1

Google 23.06.2021 tarihi itibariyle spam algılama ile ilgili bir algoritma güncellemesi yapacağını daha önceden duyurmuştu.

Google’ dan Dany Sullivan, arama sonuçlarında spam tespitine yönelik bir algoritma güncellemesinin aktif olduğunu doğruladı.

Küresel olarak aktif hale gelmesi 23 Haziran itibariyle gerçekleşmeye başladı. Önümüzde ki hafta spam ile ilgili ikinci bir güncelleme daha yapılacak. Haftaya yapılacak olan güncellemenin içeriği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Google kendi ağzından bu tarz güncellemeleri her zaman daha iyi arama sonuçları sunmak için yaptığını söyler.

Google’ ın tavsiyeleri ile makalelerinizi, web sitenizi şekillendiriyor ve güncelliyorsanız bu algoritma güncellemesinden endişe duymanıza gerek yok. Spam algoritmasının ana hedefi; kötü amaçlı yazılım yüklemeye yönelten siteler ve özellikle kişisel bilgi sağlamaya yönelik yanıltıcı web siteleridir. Google spam algoritması aynı zamanda kimlik avı dolandırıcılıklarını (phishing) ve internet üzerinde yüksek alakalı sayfa gibi davranarak arama sonuçlarında sıralamaya girmeyi ve üst sıralara çıkmaya çalışan diğer kötü niyetli web sitelerini de hedefler.

Google yayınladığı yıllık spam ile mücadele raporunda, bu tarz spam web sitelerinin yaygın olduğunu gösteriyor. Web siteniz bu güncellemeden ya da önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan güncellemeden sonra aniden sıralamada düşmeye başlamışsa, sitenizin güvenliğini ve olası bir açık ya da saldırı (hack gibi, mallware ile script gömülmesi, zararlı kodlar vs.) kriterlerini aklınızda tutmak akıllıca olur.

Bir web sayfası spam güncellemesine takıldığında ne olur

  • İçerik, arama sonuçlarında düşürülür
  • Ya da Google dizininden kaldırılır

Web sitem Google’ da birden düşmeye başladı

Web siteniz Google sıralamasında aniden düşmeye başlamışsa bunun bir çok nedeni olabilir. Ama bu yazının yayınlandığı sıralara denk gelmişseniz, çok büyük olasılıkla spam algoritmasına takılmışsınızdır. Bu konuda profesyonel destek almak isterseniz özelleştirme hizmetimize göz atabilirsiniz.

Google arama sonuçlarında %99 oranında bu sahte içerikleri engellediğini ve kullanıcılara bu şekilde yansıttığını söylüyor.

Google her gün 40 milyar spam içerikli sayfayı taradığını ve bunların şu an ki algoritma ile yaklaşık 25 milyar, spam içerikli sayfanın dizine eklenmesini engelliyor. Bu hafta ve önümüzdeki hafta ki spam algoritmasının sonuçlarını daha sonra göreceğiz.

Google; önümüzdeki yıl spam ile mücadele raporunu yayınladığında şu an ki güncellemenin etkisi hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Aşağıdaki tivit alıntısında yer alan video ile Google spam algortimasının çalışma mantığı hakkında biraz daha fikir sahibi olabilirsiniz.

Web Doktoru

Matematikçi, Adli Bilişim Uzmanı, Bil. Yük. Müh. Full Stack Developer

Paylaş
Yayınlayan
Web Doktoru
Etiketler: spam

Son Gönderiler

CSS Grid ile Duyarlı Tasarım

CSS Grid ile Duyarlı Tasarım: Modern Web Tasarımının Anahtarı Web tasarımı gün geçtikçe daha karmaşık…

23 Ocak 2024

Dijital İçerik ve SEO

Dijital içerik, web sitelerinde yayınlanan yazılar, görseller, videolar ve diğer medya biçimlerini ifade eder. Bu…

15 Temmuz 2023

WordPress Site Hızlandırma 2023

Neden özellikle Wordpress Site Hızlandırma konusu üzerinde duruyoruz, çünkü an itibariyle resmi sitesinde yer alan…

4 Temmuz 2023

CodeIgniter 4, MySQL ile CRUD örneği

Codeigniter 4 frameworkü ile CRUD (Create, Read, Update, Delete) yani veritabanında ihtiyaç duyulan temel işlemleri…

3 Temmuz 2023

Web Sitesi Bakımı

Web sitesi bakımı, bir web sitesinin sürekli olarak güncel, güvenli ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını…

24 Mayıs 2023

Push Bildirimli WebView Mobil Uygulama

Push Bildirimli WebView Mobil Uygulama Nedir? Push bildirimli uygulama kısaca; akıllı cihazınıza yüklediğiniz uygulamanın; otomatik…

21 Mayıs 2023